Naisten kausi alkaa Suomen Cupilla - vastassa Tapanilan Erä

2.10.2024

Pitkä jakso ilman lentopallopelejä alkaa tulla tiensä päähän. Vilppulan Tähden naisten joukkue palaa kilpasarjoihin vuoden tauon jälkeen ja iloisena yllätyksenä tarjoutui mahdollisuus osallistua perinteiseen Suomen Cupiin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2019.

Sunnuntaina 6.10. klo 16:00 alkaa Parkkivuoren urheilutalolla mielenkiintoinen cup-ottelu. 2-sarjaa pelaava Tähti kohtaa helsinkiläisen 1-sarjajoukkue Tapanilan Erän ja lähtee tosissaan haastamaan ennakkoon ajatellen kovempaa vastustajaa.

Tähden pääasiassa A- ja B-ikäisistä junioreista koostuva joukkue on harjoitellut ahkerasti läpi kesäkauden ja haki tuntumaa kovista peleistä vääntämällä muun muassa kaksi ottelua Oriveden Ponnistuksen liigajoukkuetta vastaan. Kaiken kaikkiaan harjoitusotteluita kertyi Tähdelle viisi. Pelituntuma sunnuntaille pitäisi olla sikälikin kunnossa, että lauantaina valtaosa pelaajista osallistuu A-tyttöjen kauden avausturnaukseen.

Vierasjoukkue Erä on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoria lupauksia. Joukkueen passarina toimii useamman vuoden liigassa pelannut Pipsa Roivainen ja yleispelaajaosastolta löytyvät muun muassa Vilma Ruuska ja Sini Kesänen. Hakkurin paikalla palloa takoo Sanni Vallin, joka oli Erän kauden avausottelussa joukkueen ylivoimaisesti tehokkain pelaaja. Keskipelaajista Annika Kivioja kuuluu sarjan parhaimmistoon. Erä aloitti kautensa vahvasti voittamalla vieraskentällä LP Vampulan akatemiajoukkueen 3-1.

”Tätä on odotettu, että saadaan kausi käyntiin. Kovaa on treenattu ja opittu uusia asioita. Harjoituspelit erityisesti OrPo:a vastaan olivat meille kullanarvoisia ja nyt tiedetään, miten pitää pelata jos mielii pärjätä pidempiä ja fyysisempiä joukkueita vastaan. Kyllä me ainakin kova haaste pyritään Erälle tarjoamaan ja samalla yleisölle tasokas lentopallopeli. Meidän on helppo lähteä peliin, kaikki paineet ovat Erällä” tuumi Tähden päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen ottelun alla.

”Uudistukset Suomen Cupissa ovat todella tervetulleita. On hienoa nähdä, että kilpailu on saanut uutta eloa ja että mukana on entistä enemmän joukkueita eri sarjatasoilta. Tämä antaa meille mahdollisuuden kohdata uusia vastustajia ja testata taitojamme erilaisissa tilanteissa. Voittajalle on palkintona luvassa peli liigajoukkuetta vastaan, mikä on hieno kannustin. Pelaajat ovat motivoituneita ja valmiita antamaan kaikkensa kentällä. Tämä ottelu antaa meille arvokasta kokemusta ja näyttää, missä voimme vielä parantaa” sanaili Erän päävalmentaja Esa Männistö.

Ottelutapahtuma on taattua Tähteä: kahvio palvelee koko pelin ajan ja arpajaisissa on hyvät palkinnot. Tähden edellisellä jaksolla kilpasarjoissa tapahtumaa on hehkutettu ympäri Suomen, eikä syyttä. Puitteet ovat lähes liigatasoa ja yleisö on aina pitänyt tunnelman korkealla. Pääsylipun hinta on aikuisilta 5 euroa ja alle 18-vuotiaat pääsevät katsomoon ilmaiseksi.

Tule nauttimaan vauhdikkaasta lentopallosta ja nähdään Parkkivuoressa sunnuntaina 6.10. klo 16:00. Lentopallon ystäville riittää viihdettä koko päiväksi, sillä Tähden miehet aloittavat 2-sarjakautensa niin ikään sunnuntaina klo 13:00.

Kuva: Juha Vuokko