Naisille tappio Suomen Cupissa, miehille voitto 2-sarjassa ja junioreilla paljon pelejä

7.10.2024

Parkkivuoren urheilutalolla koettiin sunnuntaina hieno Suomen Cupin ottelutapahtuma, kun 2-sarjaa pelaava Vilppulan Tähti sai vieraakseen 1-sarjajoukkue Tapanilan Erän Helsingistä. Lähtöasetelma oli ennalta ajatellen melko selkeä, eikä se muuttunut ottelun jälkeen. Aavistuksen epätasaiset voimasuhteet eivät kuitenkaan tunnelmaa latistaneet ja 85 katsojaa kannustivat kotijoukkuetta läpi ottelun.

Ottelun kolmesta erästä ensimmäinen oli tasaisin. Tähti oli hyvin perillä Erän pelitavasta, mutta vieraiden tekemisen taso oli todella korkealla eikä Tähti kyennyt siihen vastaamaan yksittäisistä hyvistä hetkistä huolimatta. Molemmat joukkueet peluuttivat koko rosteriaan ottelussa, joten kokemuksia jäi varmasti kaikille.

Loppulukemat 0-3 (11-25, 6-25, 5-25) eivät jättäneet selittelyille sijaa. Erä pelasi vähillä virheillä, mikä selittää lopputulosta paljon. Tähden pelaajista Ella Nieminen teki viisi pistettä, Erän tilastoykkösen tittelin jakoivat 11 pistettä tehneet Hertta Lehtinen ja Sini Kesänen. Hakkuri Sanni Vallin pokkasi Erän parhaan pelaajan palkinnon. Tähden parhaana palkittiin mainion liberopelin pelannut Kiia Hurme.

”Hyvä fiilis jäi, täällä oli hyvät puitteet pelata ja tosi hyvä meininki. Lähdettiin hyvillä mielin peliin ja tiedettiin, että Tähti tulee täysillä ja haastaa meitä. Otettiin peli siltä kannalta, että päästään treenaamaan asioita ja hyvältä se loppujen lopuksi näytti. Ei mennyt reissu hukkaan, tuli tosi paljon kaikkea hyvää” tuumi Vallin lehdistötilaisuudessa.

”En tiedä, olisinko ikinä uskonut tähän että pelaan Suomen Cupia. Alla on pitkä pelitauko ja on todella hienoa olla täällä. Tosi hieno tunnelma oli juosta kentälle, ja vähän ehkä jännittikin. En sanoisi tätä ottelua pelkästään selviytymistaisteluksi, numeroista huolimatta oli nousujohteista harjoituspeleihin nähden. Kova vastustaja, annettiin kaikki mitä meiltä lähti tähän peliin” sanaili puolestaan Hurme.

”Ensimmäinen kerta täällä, ja oli hieno tulla kun oli 2-sarjapeli käynnissä ja parkkipaikka täynnä. Paljon porukkaa paikalla ja hyvä meininki katsomossa niin mikäs sen mukavampaa. Meillä on hyvä kilpailutilanne joukkueessa ja pelaajat haluavat näyttää ja onnistua. Koko viikon treenit ovat olleet todella laadukasta tekemistä ja perjantaina näki, että kaikki ovat valmiita pelaamaan tänään” kommentoi Erän päävalmentaja Esa Männistö.

”Kyllähän se 1- ja 2-sarjan ero on tuo, kun kaveri pelaa noin vähillä virheillä. Mielenkiintoista oli lähteä peliin, oikeastaan mikään ei yllättänyt mitä sieltä tuli ja oltiin hyvin kartalla mitä tapahtuu. Saatiin haastettuakin aika ajoin, puolustettiin ihan mukavasti ja vähän torjuntaakin kohdilleen, samoin vastaanottoa. Kehityskohteita on pelissä, hyökkäys on ihan selkeästi suurin niistä ja puhetta pitää saada kentälle lisää. Uskon, että tästä tulee vielä hyvä. Tosi hieno fiilis oli pelata pitkästä aikaa sarjapeliä ja Suomen Cupia täällä. Näistä peleistä saadaan kokemuksia. Vaikka kaikki pelaajat suunnilleen tuntevat toisensa, niin pelisysteemit ovat vähän uusia ja toki kentällä on uusia joukkuekavereita” mietiskeli Tähden päävalmentaja Valtteri Jääskeläinen.

Erä jatkaa Suomen Cupissa kolmannelle kierrokselle ja saa vastaansa Hämeenlinnan Lentopallokerhon. Tähden pelit jatkuvat 2-sarjassa 20.10., jolloin kotiavaukseen vieraaksi saapuu tamperelainen Supi-Volley.