Miesten Suomen Cupissa vastassa liigajoukkue Karelian Hurmos 13.10.

9.10.2024

2-sarjan Tähti hyvällä ilmeellä kohtaamaan Liigamiehet Joensuusta

Vilppulan Tähden miehet avasivat lentopallokautensa 2-sarjassa voitolla Kouvolan Lentopalloilijoita vastaan ja vaikka seuraava sarjaottelu pelataan vasta 27. lokakuuta Parkkivuoressa, Tähti isännöi Mestaruusliigajoukkue Karelian Hurmosta Vilppulassa uudistuneen Suomen Cupin 2. kierroksen ottelun merkeissä sunnuntaina 13.10 klo 16.00.

Tähti pelasi Suomen Cupia viimeksi kaudella 2019-2020, ja tuosta ryhmästä Tähdellä on mukana edelleen neljä pelaajaa. Kuitenkin myös viides, Vilppulan yleisölle hyvinkin tuttu pelaaja, oli osana Tähden miehiä viisi vuotta sitten syyskuussa pelatussa ottelussa, mutta sunnuntaina Parkkivuoressa hän asettuu verkon toiselle puolelle.

Tähden Suomen Cup-vastustaja saapuu Hassisen Koneen tavoin Joensuusta. Mestaruusliigaseura Karelian Hurmos, jonka saldo kolmen ottelun jälkeen on nolla erävoittoa. Hurmos pelaa kuitenkin tulevana lauantai-iltana vierasottelun Akaassa, joten tämäkin statistiikka voi muuttua. Joensuulaisten alkukausi ei siis numeroiden valossa näytä kummoiselta, mutta pelillisesti asia on toinen. Hurmoksen ryhmästä löytyykin monta Tähdelle tuttua miestä. Passari Henri Strengell pelasi Vilppulassa kolmen kauden ajan, sekä junioreissa, että 2-sarjajoukkueessa, toimien myös kapteenina. Yleispelaajan titteliä kantava Eetu Kulmala auttoi Raision Loimun 2-sarjajoukkuetta kaatamaan Vilppulan Tähden pudotuspelien 2. kierroksella kaudella 2022-23. Nuori Niklas Björlin on sen sijaan kurittanut Tähteä Liperi Volleyn riveissä, viimeksi viime kaudella.

”Hyvillä mielin lähdetään isännöimään Hurmosta. Paperilla saattaa olla selvä kuka on suosikki ja kenellä on isot kertoimet mutta tämäkin ottelu on vain yksi ottelu kauden muiden matsien joukossa ja sitäkin lähdetään voittamaan. Oma tekeminen kuntoon ja paljon peli-iloa. ”, tuumasi Tähden kapteeni Olli Kolhinen.

Tämä mielenkiintoinen ottelu voi kertoa paljon 2-sarjan ja Mestaruusliigan tasoerosta ja samalla vastata tässä vaiheessa askarruttaviin kysymyksiin. Pysyykö Vilppulan Tähden lentopallokauden voittoprosentti sadassa? Kaataako Tähden entinen kapteeni Strengell vanhan seuransa? Kuinka ristiin kädet saadaankaan hihalyönnissä?

Vilppulan Tähti – Karelian Hurmos

SU 13.10 KLO 16

Parkkivuoren urheilutalo, Vilppula.

Liput 5€ / Alle 18v ilmaiseksi

Kahvio palvelee!